TARIXIY MALUMOTLAR / ТАРИХИЙ МАЛУМОТЛАР / MOZIYDAN SADO / TARIX / JAHON TARIXI / O'ZBEKISTON TARIXI / AMIR TEMUR HAQIDA / BOBUR HAQIDA / ALISHER NAVOIY HAQIDA / TARIXIY YANGILIKLAR / 24 SOAT TARIXIY MALUMOTLAR
TUSH TABIRI / TUSHLAR TABIRI / ТУШ ТАБИРИ / ТУШЛАР ТАБИРИ / ТАБИРЛАР / ТУШ КУРГАНДА / ТУШДА КУРСА / ТУШДА ИЛОН КУРСА / ТУШДА КУЧУК КУРСА / ТУШЛАР ХАКИДА
Узум таркибида А, Е ва К витаминлари бор. Уларнинг барчаси тўқималарни мустаҳкамлаш, организмни ёшартириш учун хизмат қилади. Бунинг учун узумни данаги билан ейиш лозим. Бундан ташқари, узумда ресвератол эстрогенлар кўп. Улар қондаги холестерин миқдорини камайтириб, қон томирларни шамоллашдан асрайди. Узум таркибидаги кофе кислотаси, кверцетин ва мирецетинлар организмга саратон хасталиги хавф солишига йўл бермайди. Клетчаткалар овқат ҳазм бўлишини яхшилайди. Минераллар асаб тизимини мустаҳкамлайди.
Бунинг учун ҳар биримиз кунига узумнинг тўқ рангли турларини 150 — 250 грамм миқдорида истеъмол қилишимиз керак.