TARIXIY MALUMOTLAR / ТАРИХИЙ МАЛУМОТЛАР / MOZIYDAN SADO / TARIX / JAHON TARIXI / O'ZBEKISTON TARIXI / AMIR TEMUR HAQIDA / BOBUR HAQIDA / ALISHER NAVOIY HAQIDA / TARIXIY YANGILIKLAR / 24 SOAT TARIXIY MALUMOTLAR
TUSH TABIRI / TUSHLAR TABIRI / ТУШ ТАБИРИ / ТУШЛАР ТАБИРИ / ТАБИРЛАР / ТУШ КУРГАНДА / ТУШДА КУРСА / ТУШДА ИЛОН КУРСА / ТУШДА КУЧУК КУРСА / ТУШЛАР ХАКИДА
Avstriyalik olima Gabriella Berg olib borgan izlanishlar barchamiz sevib iste'mol qiladigan olma aslida odam organizmi uchun o'ta xavfli ekanini ko'rsatibdi. Olimaning xulosalariga ko'ra, olmaning ustki va ichki qismida millionlab hayot uchun xavfli bakteriyalar yasharkan.
— Nafaqat supermarketlarda sotilayotgan olmalar, — deydi olima. — Balki uy sharoitida o'stirilgan olma ham o'zida 500 mingdan bir milliontagacha xavfli bakteriyalarni saqlaydi. Bundan tashqari, olmaning ustki qismida ichiga nisbatan to'qqiz barobar kam bakteriya bor. Shunday ekan, olmani yuvib yesangiz ham, yuvmasdan yesangiz ham baribir o'sha bakteriyalar organizmga kirib boradi.
Afsuski, olimaning izlanishlari aniq, qat'iy dalillarga ega emas. U olmaning odamga qanday ziyon yetkazishi haqida umuman gapirmagan. Demak, izlanishlari chala kechgan. Vaholanki, olmaning foydasi, uning ahamiyati real hayotda shundoq ko'rinib turibdi. Bu meva turi foydalilikda qolgan mevalardan sira qolishmasligini qayta-qayta amalda isbotlagan. Ammo hali hech kim olma bakteriyasi tufayli o'lim topgan yoki xastalangan emas. Va shunday bo'lib qoladi.